2021 LPG sektörü için nasıl geçti?

29.01.2022 - 29.01.2024

2022’ye hızlı bir giriş yaptık, ilk ayı şimdiden geride bıraktık. Peki, 2021 nasıl geçti? LPG sektörü 2021’de ne tür değişimlere tanık oldu? Bir önceki yılı sayıların gözüyle incelemek hem bu yıl hem de gelecekte atılacak adımlar için sağlam bir zemin sunarak hangi yöne gidilmesi, hangi tercihlerin yapılması gerektiğini öngörmeye imkân vermekte. Öyleyse, 2021’i bir de istatistiki verilerin merceğinden ele almanın tam sırası.

WLPGA verilerine göre 2021’de LPG piyasasının başta gelen aktörü ilki Çin oldu. Çin’i Amerika Birleşik Devletleri ve Hindistan izledi. En büyük üç üretici ise Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Suudi Arabistan olarak açıklandı. LPG piyasasının hacmine göre gerçekleştirilen sıralamada ise ilk sıra Güney Kore’nin, ikinci sıra Türkiye’nin, üçüncü sıra ise Rusya’nın oldu.

Dünya genelinde LPG’li araç sayısı 27,6 milyonu bulurken trafiğe katılan LPG’li araç sayısı elektrikli araç sayısının önüne geçti. Tüm bunlara karşın, pandemi ve beraberindeki kısıtlamalar neticesinde küresel ölçekte araçlarda LPG kullanımı %10,4 oranında düştü. Toplam tüketimdeki düşüş ise %2,6 olarak kaydedildi ve 2021’deki LPG arzı 329,4 milyon ton oldu.

WLPGA’nin raporunda LPG sektörünün 2021’deki durumuna dair veri ve değerlendirmelerde sektörün pandeminin neden olduğu kırılganlıklara karşın direnç gösterebildiğine de dikkat çekildi. Ulaşımda azalan talebe karşılık sektörün esnekliğini koruyabilmesinin nedeni ise LPG’nin yaşamın diğer pek çok alanında kullanılabilir olması.

Paylaşmak için lütfen aşağıdaki ikonlara tıklayınız: